0 Läs mer >>
Sista dagen på 2014 har inletts med en rejäl sovmorgon. Vad tusan händer! sista dagens plan blir till att springa lite grann, ett gympass skall också köras innan det är dags för att starta med nyårskvällen. 
Ett lugnt firande för vår del, med lite trevlig middag och sådär.
Två dagar kvar av ledighet, sen på fredag är det dags att tagga till. Har liksom gått på halvfart den senaste tiden. 
 
Nytt år. Nyårslöften. Undra hur många som har med hälsa att göra? Själv skall jag mestadels ha lite lägre krav på mig själv. 
 
 

Gott nytt år eller så

0 Läs mer >>
Jag är så himla dålig. Hade ju planerat att plugga idag och igår, tror ni jag har fått gjort något? Nix inte ett dugg. Eller jag har försökt, men motivationen finns inte alls där.
Så.Lika bra att jag lägger bort det NU. Och gör något annat vettigt och kommer åter till helgen. Då får jag minsann vara fulladdad med energi inför studierna. Jag jobbar bäst under press. Så är jag.
Istället har jag vart och sprungit. Tänkte att det var ju rena sommaren vid -7 så jag tog för lite kläder och frös en smula. Har planerat nyårsmeny.
Förrätt, 3 små från havet. I mina öron fantastiskt.
 
Har städat lite och mest lallat runt. Skärpning.
Aja. Så kan det gå. Det får vara okej en sån här dag.

Alltså

0 Läs mer >>
Så då var det nästan slut på detta år, 2014. Ett år av... Saker där allt är som vanligt. Inga större utsvävningar vilket för mig är det bästa. 
Jag minns att jag inför året ville välja mig själv. Det gör jag allt som mest i det stora hela, men jag ville också träffa mina nära mer. Faktiskt det har jag också gjort. 
Sen har jag ju också sålt mitt hus, flyttat till en lägenhet som jag trivs fantastiskt bra i. Jag har fått fast jobb och valt att börja studera och gå ner i tid. Ett bra beslut det med. 
Jag har haft en lång ledighet. 
Rest till Turkiet och till höga kusten.
Sen har jag mest vart hemmavid. Jag älskar det. Kalix. Hemma.
Tränat har jag också gjort, mycket spring, gymmet,kört klasser. 
Ett år som har vart bra. Inget mer med det.
 
Imorgon på nyårsafton skall jag vara i kalix hos några bekanta laga god tre rätters och dricka bubbel.
Det blir trevligt det.
 
Innan dess, lite träning. Jag vill springa idag. 
Det är varmare ute, så att det kommer bli fint. Frågan är om jag skall vänta lite för eftermiddagen utlovar ännu varmare. Så kan jag har lättare kläder på mig.
Så får det bli. Nu en morgonpromenad. Ja jag vet, har sovit länge idag också, dags för skärpning. Börjar ju jobba 06 på fredag!
 
 

Nästan slut

0 Läs mer >>
Måndag morgon och ledigt, hur fint känns inte det då? Mycket. 
Trevligt att temperaturen visar på -12 istället för -22! Idag kan jag springa ute, kommer kännas varmt idag. Igår sprang jag i minus 20, och det var inte så farligt. 
 
Min tur till Luleå igår resulterade i en lånetelefon som är 100 år gammal. Det gick inte så lätt som tänkt. Istället, får min skickas in på lagning. På grind av att den har en yttre skada, kan det vara så att ljudproblemet ingår på garantin. Störande. Som fanken. 
 
Nåväl. 
Bara finna sig i det då. 
Idag skall jag ta tag i det där med pluggandet. Har medvetet valt att vila från det under jul. Men med en plan att köra idag och imorgon. 
 

Morgonstund

0 Läs mer >>
Så skönt att vakna tidigt för en gångs skull. Senaste dagarna har jag minst sagt sovit. Som en stock minst sagt.
Kanske behövligt vad vet jag.
Jag blir mycket lugnare av att vakna i tid. Veta att jag har hela dagen på mig. Känner mig alltid stressad över att ta sovmorgon. Sova bort tiden...gör mig stressad.
Nu är iallfall julen så gott som över. Har kvar julpyntet men det ryker snart. Var och såg bio igår med mamma, bra film..en helt i min smak. Micke och Veronika såg vi.
Tränade ett pass i gymmet och promenerade i kylan.
Höll mig från allt vad julmat och julgodis heter. Jag orkar inte med den biten mera. Nu tillbaka till vanliga rutiner.
 
Idag skall jag åka en sväng till Luleå. Ett måste för att ta tag i det där med ny telefon!
Kanske Går jag på några affärer också. Beror på när jag tar mig iväg.
Skall ut på promenad snart. Sen ett pass i gymmet. Sen åker jag!
 
 

Söndagsmys

0 Läs mer >>
Nu är de här juldagarna över i alla fall, sista julmiddagen igår hos mormor. Skinka, sill och lax är gott men någon gång blir man less. Desserter och julgodis. Galet gott med mormors egengjorda glass och bär. Choklad i mängder. Ja herregud. 
Det där om att jag aldrig mer ville äta choklad, försvann i ett nafs. Nog vill en alltid ha choklad. 
Men, nu orkar jag inte mer. Min kropp mårinte alls bra av sån där kost. Salt och sött i mängder. Nu får det vara bra. 
På riktigt.
Så.
Man vill ju inte bli fetknopp på köpet.
Idag är det riktigt kallt. -26! Attans också.
Jag som vill vara ute. Promenera. Springa.  Jag gillar inte det där med att promenera eller springa på löpband. Verkligen inte alls. 
 
 

Lördag

0 Läs mer >>
Vaknar sent idag med. Har sovit omkring 10 timmar i natt. Bör vara utvilad. 
Hade en skön annandag igår med lite träning, god mat som rester från julbordet och soffhäng. Tog mig även en kvällspromenad i kylan, alltså. Kan det bli lite varmare nu? 
Vill ut nu också, så det skall det få bli. En morgonpromenad.  
Ikväll är det middag hos min kära mormor. 
Innan dess har Tommy match. Jag själv skall väl ta mig an ett träningspass under dagen, och sen inget speciellt. Läsa. Mysa. Så härligt att ha lediga dagar.
imorgon måste jag däremot ta mig till Luleå. För att få min nya telefon.
Sedan skall jag på bio. 
Trevliga dagar såhär framöver Och en stundade nyårsafton. Fantastiskt.
 

Morgonstund

0 Läs mer >>
När man vaknar upp och känner att man aldrig mer vill äta choklad.Då har man fått nog. Jag är sådär att jag inte äter någon chokladbit här och var utspritt över dagen. Nejdå, jag äter allt på en gång. Tills jag mår illa. Så jag inte alls vill ha något liknande idag. Eller imorgon heller för den delen. Fy.
 
En fin julafton till ända. Min bästa dag. Underbart trevligt. Jullunch med Mamma och syster, morföräldrar och Majken. Underbara tjej. God mat. Fina klappar. Jag som tomte. Jätteskoj. 
Sen julmiddag hos Pappa med syskonen där. 
Klappar och mat. Gott!
Fick många fina klappar såsom presentkort på chili och handplockat, så nu kan jag shoppa. Fina handdukar och badlakan, fyra böcker nu har jag att läsa med andra ord. Fina muggar, bra produkter till håret, fina hörlurar, vin, madelsmör och celsiusar;) 
 
Har denna morgon vart och handlat mig kari traa underställsbyxor. Har trotsat kylan på -20 och vart ut och sprugit.  Riktigt nöjd. Frös nog ingenstans bara lite i ansiktet.
 
Juldagen en lugn och fin dag!

Juldagen

0 Läs mer >>
julafton, vintrig och kallt ute. Iskallt. Vi fick vinterväder trots allt. Jag hade dock nöjt mig med hälften av kylan -18 Är kallt.
Igår hade jag uppesittar kväll. Fastän jag inte var vaken till 24, lagade lite julskinka, rimmade till paketen, gjorde rockyroads, åt julgodis. Mysiga jul.
Ville springa denna morgon.
Tror dock det är för kallt även för mig.
Får se om jag bestämmer mig för vad det blir istället. Spinning? Ja kanske.
God jul!

God jul

0 Läs mer >>
Åh. Jag har längtat efter den här dagen också. Älskar dagen före julafton. Så mysigt, och speciellt kvällen före. Att ikväll bara vara, laga lite julskinka, baka rockyroads, spela julmusik,slå in de sista klapparna.
Jobb idag, börjar sent. 
Beslutsångest över hur jag skall lägga upp dagen. Skall träna nu innan.. Hade tänkt spring. Blev bara lite sådär nojig när det är kallt. Fast, vad fasen -8 funkar väl fint. Värre har en väl vart med om. 
Det märks att det är jul, men färre människor på klasserna, mindre folk i gymmet. Sådär. Samma visa varje år, sen kommer januari och då är det proppfullt igen. Under julen tränar jag nog mer än vanligt. Mer ledig tid, mer tid för sånt. Ledig tid, vill jag göra saker jag tycker om. Träna tycker jag om. 
Faller sig naturligt. Fast julen är en fin tid att bara vara, med nära och kära. Det kan man lätt unna sig om man så behöver.
Julmat i massor, choklad och godis. Fast, vill man så finns det bra alternativ på julbordet. Sill,lax,ägg,skinka! Jag skall bidra med en grönkål och rödbetssallad till vårt julbord. Och frökex. 
Så är det ju så. Vill Amman så skall man njuta av alla godsaker kring jul. Det är inte vad du äter mellan jul och nyår som spelar roll. Det är vad du äter mellan nyår och jul. 
1 vecka per år är ingenting på det stora hela.
 
Själv har jag snart ätit upp mitt fina julgodis. Mina dadelbollar, jordnötssmör rutord och lakritsbollar. Men goda är dom. Mums!

Dan före.

0 Läs mer >>
Så himla härligt det är. Två dagar fram timm min favoritdag på året. Igår snörde jag ihop ännu mer julgodis... Denna gång, andra bollar. Av dadlar, mandel och kakao. Galet goda. 
Så enkelt och gott.
Så igår kväll mös jag på med lite julgodis och tända ljus. Jag hann också med att springa några kilometer, köra ett pass i gymmet och instruera.
Idag jobbas det.Ikväll skall jag leda pass, tänker starta dagen med lite morgonpromenad.
Imorgon jobbas det.
På kvällen blir det uppesittarmys och Tommys julgodisbak:) 
Å sen är det julafton. 
Dagen kommer spenderas hos Mamma och kvällen hos Pappa. 
Blir trevligt dét. Har fått i uppdrag att ordna med några delikatesser till julbordet. Skall göra en rödbets och grönkålssallad. Lite västerbottenostchips och frökex. Sen gör jag desert i form av stjärnanispannacotta.
 
 
Nu promma!
 

Tjugoandra december

0 Läs mer >>
Igår kväll tog jag tag i lite julbak. Valde att göra 4 sorter....där alla är av nyttigare variant. Fast jag gillar inte ordet nyttigt. Vad som är nyttigt är helt oklart. Det kan vara nyttigt att äta en godispåse...nyttigt för själen. Men, i alla fall... mina sorter innehåller inget socker. Så kan jag väl säga. Inget gluten heller.
 
Så.
Först ut. Var nötbollar. 
Mandel och dadlar, vaniljproteinpulver och kanel. Så enkelt och gott.
Raw lakritsbollar, russin,kokosolja. Rullas i lakritspulver.
Ischoklad. Mörk choklad,kokosolja.
Och slutligen godaste snickers. Med mörkchoklad,jordnötter och jordnötssmör.
 
Är riktigt nöjd.
Var ju tvungen att provsmaka.
Sen är jag ju inte så att jag inte äter av allt annat gott som serveras i godisväg. Skumtomtar är galet gott. Och Rockyroads. Men, ibland kanske jag vill ha alternativ.
Så inte allt är proppfullt med socker.
 
Annat jag igår ägnade tid åt var exempelvis lite plugg. Träning. Shoppa några fler klappar.
Snart är jag klar.
Lite småsaker kvar bara. Inte till de närmaste.
 
Idag har jag tagit sovmorgon. Snart är det dags att ta sig ut på en liten löprunda.

julbak

0 Läs mer >>
Igår kom jag på en bra sak. om jag tar en dag ledigt, så får jag vara ledig... Läänge. Kan inte motstå detta, och det känns härligt. En sak till som är himla härligt är att igår kom det äntligen en hel del snö. 
Vi får hoppas på det bästa att den stannar i några dagar iallafall. 
Tog mig en löptur igår kväll, i blåst och snö...ibland triggas jag att ge mig ut i sånt väder. 
Hade tänkt mig ett gympass egentligen, men..som jag har sagt.. Ofta lockar uteaktiviteter mer. 
Idag skall det däremot bli gym. 
Och plugg.
Lite julklappsshopping. Handlade en till åt Majken igår, så nu är jag klar med henne. 
Då var det bara josefin kvar. 
Och lite smått till alla.
Fyra dagar kvar till jul.
Alltså, det är lite. Skall baka lite julgodis också någon dag. Tror det får bli samtidigt som uppesittar kvällen:)
Jag behöver även ta mig till Luleå, då min telefon skall bytas in. Det måste bli i helgen, men det känns jobbigt.
 

En dag

0 Läs mer >>
Fredag!
Jag är lite sådär ledsen över att det snart är jul. Eller, jag älskar jul så det är inte därför. Men jag är lite ledsen över att det har gått så himla fort hela den fantastiska tiden innan så jag har inte húnnit med. Var för december månad? inte en aning, men fort gick det.
Nu när det är helg så skall jag plocka fram julkänslan på riktigt.
Handla klart klapparna. Slå in, baka lite julgodis, lyssna på julmusik.
Vart tar tiden vägen?
 
Igår hade jag en sån där dag, då jag tog ett medvetet beslut att lägga studierna åt sidan fastän jag hade mycket att göra. Får ta det i helgen istället.
Istället Sprang jag. Jag körde ett ryggpass. Jag hängde med Majken. Jag åt lunch med Nyman. Och slutligen var på massage. Sen sov jag.
Herregud alltså. Däckade totalt i soffan.
 
Nåväl-så kan det vara.
Nu lite motion.
Hejsvejs.

Godmorgon fredag.

0 Läs mer >>
Idag.
Torsdag. Min lediga pluggdag. Jag behöver plugga idag, men känner samtidigt att jag behöver en hel massa annat. Jag har även helgen på mig, då jag dessutom kommer vara ensam hemma då min käresta åker bort. Med andra ord jag har mycket tid.
Har ont i magen efter att igår fått för mig att mjukkaka och ost och smör är det ultimatakvällsmålet.
Herregud. Gott är det iallfall. Men, det här med att äta mackor i tid och otid är något jag behöver lägga ner. I alla fall om jag inte vill gå upp några storlekar.
Har aldrig lockas av smör. Men, nu på senaste insett att.. det är jäkligt gott. Inte ens när jag var lite har jag gillat det. Jag minns att jag nästan mådde illa av mycket smör på mackan.
Andra tider verkar det som.
 
Nu skall jag ut och springa.
Sen blir det lite plugg, lite träning och lite sådant. Massage, kolla till om den där bicepssenan sitter som den skall. Jag har samma ont fortfarande.
Ikväll möte på TC.
 
Julklapparna måste också inhandlas klart. Har några kvar bara.
Några få.
Till Majken. Jossan. Robert. Och Mamma. Men, jag vet vad jag skall köpa så det går fort. Då återstår bara rimmen.

Dagen.

0 Läs mer >>
Efter en hård dag minst sagt.
omotivationen till gymmet håller i sig, fortfarande. Hade tänkt mig ett ryggpass, men det får minsann vara.
Jag får helt enkelt vara omotiverad idag också. Skall instruera cykel och trx snart. Sen får det vara bra med det. 
 
Ledig imorgon, skönt skall det bli. Plugg däremot. Och massage. 
Spring och gym. Fullt upp med andra ord,fastän ledigt. Blir bra det där. 
1 vecka till jul. Fy bubblan så skönt!
Jag älskar det. Julstämningen, hm... Var är den? Hoppas på att få fiskat fram den snart. 
 
 

Pustar ut